Nyhedsbrev Nr. 2 2017


Forberedelserne til de kystnære møller er rigtig godt i gang

Vattenfall har hyret firmaet Geo til at lave forundersøgelser af havbunden i de områder, hvor de kystnære møller skal placeres. De har hyret tre skibe: Freja, Cecilie og Frederik, som alle tre jævnligt er en tur i Thyborøn. Specielt Freja, der er udstyret med en heave kompenserende arbejdsplatform, er meget iøjnefaldende.


Mange bundlinje aktiviteter i gang på Nissum Bredning


Siemens har etableret lager og kontor, Aarsleff er langt fremme med etablering af faciliteter på den nye offshore kaj, JD Contractors er godt i gang med kabellægning og snart vil Mammoet komme til byen med de første store komponenter. Får vi så noget ud af det, kan man spørge? Her er svaret ganske klart ja – vi kan allerede budgettere med havneafgifter, husleje og overnatninger for et ganske pænt beløb. Derudover forventer vi behov for bygning af lejdere, tekniske installationer og generel assistance for mindst det samme beløb. Så vi er begyndt at sætte grønne flueben.


OWIB 2017 på Hotel Legoland med spændende nyt


Igen i år et rigtig godt arrangement, hvor interessante indlæg følges af et speeddating arrangement, som Offshoreenergy.dk er mester i at arrangere, så alle får lige gode muligheder for at mødes med de relevante personer.

Temaet i år var decommisioning med relevante indlæg fra både DONG og Vattenfall. Her er fortsat mange ubekendte omkring, hvordan det kan gøres mest effektivt og mest skånsomt for miljøet. Samtidig med, at alle kan se at markedet vil vokse eksplosivt i de kommende år.Succes & synlighed på Offshore messe i London


Vi deltog sammen med JD Contractors og Thyborøn Havn på det, der kaldes den danske pavillon i årets helt store Offshore vind begivenhed i London. Efter nogle interessante dage med mange besøgende og en del meget konkrete henvendelser er vi enige om, at det har været en givtig messe for os alle. Vi ser allerede nu frem til 2017 og 2018, hvor messen afholdes i henholdsvis Hamburg og København.


Generalforsamling med fremtidsforsker


Torsdag d. 6 april afholdtes generalforsamling, hvor vi havde fornøjelsen af at lytte til Jesper Bo Jensen, der som fremtidsforsker havde nogle rigtig gode bud på, hvad vi kan forvente os af fremtiden, men også satte nogle ting på plads m.h.t. hvilke aktiviteter, der tjener pengene til det danske samfund og hvad der ikke gør.

Bestyrelsens forslag om indførelse af et Code of Conduct blev enstemmig vedtaget og er rundsendt til alle medlemmer sammen med referat.


Nyt ansigt på havnen


Pr 1/5 er Tine Jensen Le Breton startet som salgs- og marketingschef på Thyborøn havn. Med deltagelse i fiskerimesse i Skotland og Offshore vind messe i London i løbet af de første 5 ugers ansættelse, må man sige, at hun har fået sin ilddåb.

Herfra skal lyde et velkommen, jeg glæder mig til samarbejdet.God sommer


Jeg holder sommerferie i uge 28-29 og 30, hvor kontoret er lukket. Min telefon og mail vil være åben, med det forbehold, at jeg først svarer når dagens gøremål er slut.

Husk at tilmelde jer vores tur til Lindø d. 15/8, der er stadig ledige pladser.

God sommer